Save the Date: Το TEDxPatras επιστρέφει!

Θερινή αποστολή για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν
July 25, 2019
10 νέα μέλη για το core team του TEDx Patras 2019
September 17, 2019

Save the Date: Το TEDxPatras επιστρέφει!

Πώς ξέρεις ότι άφησες πίσω σου το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου; Είναι τόσο απλό, όσο και παλιό: το ξέρεις, επειδή αρχίζουν να ηχούν… κουδούνια. Σκορπώντας στον αέρα αυτόν τον οικείο ήχο που κάποτε σου γεννούσε μια μικρή θλίψη, σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος των ονειρεμένων θερινών νυκτών και ημερών σου. Ακόμα και τώρα, είτε σου ξυπνά τη νοσταλγία για την παιδική, απλούστερη εκδοχή της πραγματικότητας, είτε κρύβει ακόμα μια μικρή δόση ανατριχίλας, ο ήχος του σχολικού κώδωνα συνεχίζει να σηματοδοτεί μια καθολική αλλαγή ρουτίνας. 11 Σεπτεμβρίου: αρχή νέας σεζόν, αρχή σχολικής χρονιάς, εξεταστική των φοιτητών… Και αν η σκέψη επιμένει να ταξιδεύει, η καθημερινότητα μας καλεί πίσω, στις υποχρεώσεις και τα προγράμματα.

Μαζί με μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, επιστρέφουμε και εμείς! Το TEDxPatras ετοιμάζεται με δημιουργική διάθεση για την πέμπτη χρονιά λειτουργίας και επικοινωνίας με το κοινό του. Στα πρώτα βήματα ο σχεδιασμός και η υπενθύμιση του ραντεβού μας… έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε!

Έχουν προηγηθεί, από την περίοδο του καλοκαιριού, οι  συζητήσεις που έγιναν προτάσεις, τα πρώτα διλήμματα, οι πρώτες αποφάσεις- όσα ήδη σκιαγραφούν το περίγραμμα της φετινής γιορτής των ιδεών. Η ομάδα έχει, για μια ακόμα χρονιά, ριχτεί σε κυνήγι “θησαυρών”, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει ένα απόσταγμα ιδεών, απόψεων, προσωπικοτήτων, εμπειριών, ώστε και φέτος να γίνει η μαγεία του TEDxPatras πραγματικότητα. Έχοντας μιλήσει για «Αξίες», «Στιγμές», «Ευκαιρίες», «Θάλασσες φωνών» η πρόκληση αλλά και η ευθύνη για μας έχει μεγαλώσει, ωστόσο τολμούμε, για ακόμα μια χρονιά, να λειτουργήσουμε ως πλατφόρμα για να εκφραστούν ιδέες, να ανταλλαγούν σκέψεις, να μοιραστούν συναισθήματα, να γεννηθούν οραματισμοί.

Και φέτος, λοιπόν, το TEDxPatras, το διεθνές πολυσυνέδριο σε καλεί να γίνεις μέρος της εμπειρίας! Και αν ακόμα δεν μπορούμε να σου αποκαλύψουμε κάτι περισσότερο για το φετινό- φιλόδοξο μπορούμε να πούμε- θέμα μας, αυτό που μπορούμε να μοιραστούμε είναι ότι έρχεται να “δέσει” με την επικαιρότητα, που συνεχίζει καθημερινά να μας προβληματίζει. Ο χρόνος που πέρασε μας έδωσε ποικίλων αποχρώσεων αφορμές για να σκεφτούμε. Οι διεθνείς αλλά και εθνικές εξελίξεις πάντοτε μας προλαβαίνουν, ενώ εμείς, όσο και να ιδρώνουμε, δεν τις προλαβαίνουμε ποτέ. Καταιγισμός πληροφοριών, καταιγισμός προβληματισμών: ποιο από τα δύο είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείς; Ποιο εύχεσαι να μπορούσες να κρύψεις κάτω από το χαλί των γρήγορων ρυθμών και των εύκολων λύσεων; Πόσο εύκολο είναι να δίνεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και να είσαι σίγουρος τελικά;

Στον ανήσυχο απόηχο που αφήνει πίσω της το ερωτηματικό στο τέλος της πρότασης, στην αμήχανη ή δημιουργική σιωπή που μεσολαβεί όσο αναζητούμε περισσότερο ή λιγότερο βέβαιες απαντήσεις- εκεί θα στηθεί ο φετινός χορός του TEDxPatras. Η πρώτη επίσημη πρόσκληση για να μας ακολουθήσεις σε αυτόν τον χορό γράφει πάνω πλέον και ημερομηνία. Στις 7 Δεκεμβρίου, έλα να μοιραστούμε μια ακόμα αξέχαστη μέρα, γεμίζοντας το πρώτο Σάββατο του τελευταίου μήνα του 2019 με μοναδικές στιγμές. Εμείς θα είμαστε σίγουρα εκεί, εσύ είσαι βέβαιος ότι θες να το χάσεις;

Share this post