Θερινή αποστολή για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν

TEDxPatras 2018 – Values: Στην κορυφή των συνεδρίων της χώρας!
July 15, 2019
Save the Date: Το TEDxPatras επιστρέφει!
September 11, 2019

Θερινή αποστολή για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν

24 ώρες στο φετινό bootcamp του TEDxPatras!

Η στιγμή της παρουσίασης των προτάσεων για τη διοργάνωση του φετινού TEDxPatras έφτασε! Ιδέες και επιχειρήματα, πακεταρισμένα σε αποσκευές σε αναμονή για τη μέρα της συζήτησης. Το bootcamp διήμερο και προγραμματισμένο σε κοντινό προορισμό μακριά από το αστικό κέντρο, δίπλα στη θάλασσα, γιατί δεν ξεχνάμε ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού!

Αναχωρούμε, λοιπόν, όλοι μαζί με ενθουσιασμό σαν να είμαστε ξανά μαθητές που ξεκινούν τη σχολική τους εκδρομή! Διασχίζουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τη «χρυσή ώρα», όταν ο ήλιος δύει, όπου ο ουρανός γεμίζει όμορφα χρώματα κι η ψυχή μας θετικά συναισθήματα. Την αρχική άγνοια για τον προορισμό διαδέχεται η προσμονή της άφιξης… Λίγο αργότερα, η καθιερωμένη τακτοποίηση στα δωμάτια, στη συνέχεια η πρώτη συνάντηση της ομάδας για γνωριμία με τα νέα μέλη και εξοικείωση με το θέμα του φετινού TEDxPatras. Το παιχνίδι ξεκινά! Ένας κύκλος και ένα κόκκινο μπαλάκι, που περνάμε από χέρι σε χέρι, λειτουργεί ως αφορμή για να διατυπώνουμε ερωτήσεις και να ανταλλάσσουμε σκέψεις και προβληματισμούς.

Σε δεύτερο πλάνο, η διαδικασία της δημιουργικής έκφρασης και συμμετοχής, το δέσιμο της ομάδας, η οριστική υπέρβαση της αμηχανίας. Το βιολογικό ρολόι με το πιεστικό αίσθημα της πείνας υπενθυμίζει τον χρόνο που έχει ήδη περάσει. Η συζήτηση με το παρεΐστικο κλίμα και την εύθυμη διάθεση μεταφέρεται σε ένα ταβερνάκι, και από εκεί σε ένα μπαράκι δίπλα στο κύμα. Και οι κουβέντες δίνουν και παίρνουν για αρκετές ώρες!

Η επόμενη μέρα, η μεγάλη μέρα του Bootcamp ξημερώνει υποσχόμενη ακόμα περισσότερες εκπλήξεις! Μετά από ένα υπέροχο πρωινό και καλοσωρίζοντας τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής ξεκινήσαμε με πολλή όρεξη για δουλειά. Ο στόχος της ομάδας ξεκάθαρος, το TEDxPatras 2019! Ένα TEDxPatras ιδιαίτερο και διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, «γέννημα» των βιωμάτων, των προτάσεων, αλλά και της ξεχωριστής ιδιοσυγκρασίας κάθε μέλους της ομάδας του. Ένα παζλ που σιγά-σιγά συμπληρώνεται απαρτιζόμενο από πολλά κομμάτια διαφορετικού σχήματος και χρώματος σημαντικών ομιλητών, ξεχωριστών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο παντα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν! Οι 24 ώρες του έντονου, αλλά άκρως δημιουργικού και διαδραστικού Bootcamp κάπως έτσι ολοκληρώνονται με τη μοναδική βεβαιότητα, ότι τα θεμέλια έχουν τεθεί και το TEDxPatras επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στην πόλη της Πάτρας μεγαλύτερο, συναρπαστικότερο και πιο άμεσο από κάθε προηγούμενο!

Μείνετε συντονισμένοι!

Share this post