Άνοιξαν οι φόρμες εθελοντών για το TEDxPatras  2018… και όχι μόνο!

“Όλα όσα σε περιμένουν στο TEDx κοιμούνται στην πόλη”. Μια πρωινή βόλτα στην Πάτρα… και όσα αξίζει να σκεφτείς.
September 30, 2018
Sebastien Gendry
October 4, 2018

Άνοιξαν οι φόρμες εθελοντών για το TEDxPatras  2018… και όχι μόνο!

4 εθελοντές του TEDx ανοίγουν την καρδιά τους και εξηγούν γιατί δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στην 4η γιορτή του TEDx στην Πάτρα!

Ο εθελοντισμός είναι αναντίρρητα μια αξία θεμελιώδης,  της οποίας την αναγκαιότητα αναδεικνύει όσο ποτέ η τάση για ατομοκεντρισμό και εσωστρέφεια- σημείο των καιρών μας. Ευτυχώς, υπάρχει μια μεγάλη παρέα ανθρώπων που αφουγκράζονται εκείνη την πλευρά του εαυτού μας που πάντα νοιάζεται. Και  επιλέγουν να μοιραστούν τον χρόνο τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να γεννηθούν μοναδικές στιγμές, που ο αντίκτυπός τους είναι ευεργετικός για το σύνολο, όσο και για τους ίδιους. Μια τέτοια παρέα βρίσκεται πίσω από κάθε προηγούμενη διοργάνωση του TEDxPatras και τώρα έχεις την ευκαιρία να γίνεις μέλος της και εσύ… Τέσσερις εθελοντές του TEDxPatras εξηγούν γιατί το να γνωρίσεις τον κόσμο του TEDx συμβάλλοντας ως εθελοντής στη φετινή διοργάνωση, με θέμα “Αξίες”, είναι μια μοναδική ευκαιρία. Αξίζει να τους ακούσεις!

Χρήστος Γιαννάκης – Μπόμπολης

“Αξίζει να γίνεις εθελοντής στο TEDxPatras για μάθεις και να μάθουμε ποιος είσαι. Σε ένα από τα πρόσφατα TEDx που είχα την ευκαιρία (και τον ενθουσιασμό) να παρευρεθώ, η δημοφιλής και αναγνωρισμένη στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου , ανέφερε πως ο μεγαλύτερός μας άγνωστος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός: πάντα βρίσκουμε χρόνο για τους άλλους και για τα υπόλοιπα (σημαντικά και ασήμαντα), μα σπάνια βρίσκουμε χρόνο για το ‘είναι’ μας. Πόσοι από εμάς άραγε γνωρίζουμε πού μπορούμε να φτάσουμε και πόσοι έχουμε συνείδηση των προτεραιοτήτων μας;

Το TEDxPatras θα σου δώσει ακριβώς αυτό: χώρο και χρόνο να είσαι ο εαυτός σου, να νιώσεις μια ολοκλήρωση επιτελώντας κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο χωρίς αφεντικά, χωρίς ωράρια και χωρίς άγχος. Θα είσαι εθελοντής και θα είσαι εκεί με το ΘΕΛΩ Σου. Η επιτυχία του TEDxPatras βασίζεται στη θετική αύρα, στην ατομική και συλλογική πρωτοβουλία καθώς και στην ενέργεια που πηγάζει από τη χαρά της συμμετοχής. Όλοι έχουν ρόλο με βάση την προσωπικότητά τους. Registration, backstage, team leader, photography, design… Υπάρχει χώρος για όλους. Η προτεραιότητά σου θα είναι και ο ρόλος που θα αναλάβεις και στην ομάδα σου θα γνωρίσεις άτομα με τα ίδια ‘θέλω’, ΄γουστάρω’ και ΄μπορώ΄.

Το ΘΕΛΩ ούτε διδάσκεται ούτε πληρώνεται, γεννιέται μέσα σου. Γίνε εθελοντής και δείξε σε όλους τι είσαι ικανός να κάνεις και στον ίδιο σου τον εαυτό τι ακριβώς ψάχνει.

Όλοι μας την πρώτη φορά σε TEDx για …την πλάκα πήγαμε ή για μία γραμμή στο βιογραφικό. Οι περισσότεροι μείναμε για πάντα. Αυτό σου λέει κάτι;”.

Ανδρέας Αναγνωστόπουλος

“Αξίζει να γίνεις εθελοντής TEDx γιατί στις 3 Νοεμβρίου θα είναι μια πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ μέρα. Μια μέρα γεμάτη εμπειρίες, γνωριμίες, χαμόγελα, χορό. Μια μέρα σίγουρα διαφορετική από όλες τις άλλες.

Λένε ότι για να κερδίσεις κάτι που ποτέ δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες. Το να γίνεις εθελοντής στο TEDxPatras είναι μια ευκαιρία, η οποία έχει να σου προσφέρει σίγουρα περισσότερα από όσα νομίζεις.

Προσωπικά ήταν μια από τις ομορφότερες και πιο ουσιαστικές εμπειρίες της ζωής μου. Έγινα μέλος μιας ομάδας ανθρώπων με θετική ενέργεια, ανησυχίες και όραμα. Μαζί δημιουργήσαμε στιγμές αξέχαστες τόσο για εμάς, όσο και για τους θεατές. Ακόμα θυμάμαι τους εθελοντές μας, μετά από μια τόσο κουραστική μέρα να βρίσκονται στη σκηνή και να χορεύουν σαν μικρά παιδιά. Εκείνη τη στιγμή είχαμε γίνει όλοι ένα. Όλοι με το ίδιο χαμόγελο και το ίδιο σφίξιμο στο στομάχι. Ένα συναίσθημα το οποίο αδυνατώ να περιγράψω μέχρι και σήμερα.

Σου εύχομαι να ζήσεις μια τέτοια εμπειρία και να πάρεις από αυτήν όσα πήρα εγώ. Το σίγουρο είναι ότι θα πάρεις πίσω όσα δώσεις στο πολλαπλάσιο. Και ποιος ξέρει; Ίσως στις 3 Νοεμβρίου, όταν τα φώτα της σκηνής σβήσουν, να στεκόμαστε δίπλα- δίπλα με το ίδιο χαμόγελο και το ίδιο σφίξιμο, προσπαθώντας να χωρέσουμε στο μυαλό μας όλες τις στιγμές που ζήσαμε”.

Ανθή Κριλή

“Αξίζει να γίνεις εθελοντής στο ΤEDxPatras διότι θα βιώσεις συναισθήματα τόσο μοναδικά, που τα λόγια δεν θα επαρκούν για να τα περιγράψεις στη παρέα σου. Θα υπάρχει, από την άλλη, μια ομάδα ανθρώπων που ενώ τους γνωρίζεις μόλις λίγες εβδομάδες  θα συναντιέστε τυχαία στους δρόμους της πόλης και θα αναπολείτε τις αξέχαστες στιγμές που περάσατε εκείνη την μέρα, ενώ ταυτόχρονα θα δίνετε ραντεβού για την επομένη.

Χαρά , ενθουσιασμός , συγκίνηση , κούραση αλλά και γέλιο είναι μόνο μερικά από τα αισθήματα που στο τέλος της  μέρας σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αξίζει να βρίσκεσαι σε αυτήν την ομάδα. Μια ομάδα με ανθρώπους τόσο διαφορετικούς , όσο διαφορετική είναι και η ιδέα του TEDx– και η πίστη ότι αυτό το event μπορεί να πετύχει . Μια ομάδα που τα μέλη της ενώνονται από μία μόνο φράση “Αγαπώ τον εθελοντισμό”.

Αυτή είναι και η δική μου αγαπημένη φράση. Κάνοντας αίτηση  στο πρώτο ΤEDxPatras το 2015 δεν είχα τη παραμικρή ιδέα τι είναι το TEDx, ήξερα μόνο ότι αναζητούν εθελοντές. Δεν μετάνιωσα ποτέ για αυτήν την απόφαση διότι  μόλις τελείωσε το event ένιωθα πιο ολοκληρωμένη. Και παρέμεινα σε αυτήν την ομάδα διότι βρήκα μια κοινότητα ανθρώπων που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης με εμένα”.

Όλγα Σιμώνη

“Αξίζει να γίνεις TEDx εθελοντής γιατί σε αυτή την ομάδα είμαστε όλοι ίσοι και γινόμαστε φίλοι με ένα κοινό στόχο: να ζήσουμε, μαζί  με τους θεατές, μια μοναδική εμπειρία. Με την καθοδήγηση και την εμπιστοσύνη της οργανωτικής επιτροπής συμβάλλεις ουσιαστικά στην υλοποίηση της εκδήλωσης και, όπως συχνά λέει η Έλενη Κίτσιου (υπεύθυνη της ομάδας των εθελοντών),  ”όσο περισσότερα δώσεις τόσο περισσότερα θα πάρεις”. Είναι μια μοναδική εμπειρία συνεργασίας, μέσα από την οποία αποκτάς ευρύτερη γνώση του εαυτού σου, των δυνατοτήτων σου αλλά και των μειονεκτημάτων σου. Τέλος, σκέψου ότι συμμετέχοντας στο TEDxPatras θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με σπουδαίους ανθρώπους και να εμπνευστείς από τη ζωή τους. Και αν τώρα είναι δύσκολο να το καταλάβεις, κράτα μόνο αυτό: αξίζει να γίνεις εθελοντής στο TEDx!”.

Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα είναι υπαρκτά και τα γεγονότα που αναφέρονται εντελώς πιστά στην πραγματικότητα. Κι αν όσα περιγράφονται σου φαίνεται να μοιάζουν περισσότερο με εξιδανικευμένες περιγραφές ή ένα ωραίο όνειρο, δε μένει παρά να δοκιμάσεις την εμπειρία. Δήλωσε εθελοντής για το TEDxPatras 2018 τώρα στη φόρμα συμμετοχής εδώ, και πάμε στοίχημα ότι σε έναν χρόνο θα γράφεις το δικό σου κείμενο αναπολώντας τις στιγμές που έζησες, τους φίλους που έκανες, τις ιστορίες που άκουσες. Το ωραίο ταξίδι.

Share this post