Με ένα κλικ πιο κοντά στο TEDxPatras 2019
November 10, 2019
Tα πρόσωπα, η αναντικατάστατη μαγιά για κάθε στιγμή που έρχεται… για να μείνει
November 12, 2019

Workshop: Liofyllo Game

Παρατηρώντας ο άνθρωπος τη φύση διαπιστώνει την κανονικότητα και την επανάληψη στη βάση των σταθερών και αμετάβλητων φυσικών νόμων. Γέννηση, ακμή, παρακμή… Και αν όλα φαίνεται να κυλούν με βεβαιότητα σε μια πορεία, η εξέλιξη της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση προκαλεί την αβεβαιότητα. Ολοένα και πιο ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση. Ωστόσο, στο ενεργητικό του ανθρώπου απέναντι στη Φύση δεν υπάρχουν μόνο οι κακές πρακτικές. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι επιχειρηματικές απόπειρες με οικολογικό χαρακτήρα, που αξίζουν προσοχής και προβολής.

Στο πνεύμα των παραπάνω διαπιστώσεων, το TEDxPatras 2019 υποδέχεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, τη Συνεταιριστική Εταιρεία “Liofyllo”. Η εταιρεία, που συγκροτήθηκε με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής κουλτούρας και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, αναλαμβάνει να δημιουργήσει οποιαδήποτε καλλιτεχνική σύνθεση από οικολογικά υλικά δίνοντας τους έτσι νέα πνοή και περιεχόμενο. Πρόκειται για μια καινοτόμο επιχειρηματική δράση, για την  οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν στο αντίστοιχο workshop, με συνολική διάρκεια τη μισή ώρα, που η Liofyllo σχεδιάζει αποκλειστικά για το TEDxPatras 2019.

Στο επίκεντρο του παιχνιδιού τοποθετείται το δέντρο της ελιάς – σύμβολο της Liofyllo. Οι παίκτες, αφού χωριστούν σε ομάδες, αναλαμβάνουν τέσσερις ρόλους: του Αγρότη, του Επιχειρηματία, του Καταναλωτή και… της Αβεβαιότητας! Με γνώμονα τις καινοτόμες πρακτικές για τη χρήση, την επεξεργασία και τη μεταποίηση των προϊόντων της ελιάς, στόχος του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να ταυτιστούν με τους ρόλους τους και να αναπτύξουν αντίστοιχο τρόπο σκέψης και δράσης. Πώς θα εξασφαλίσω μια καλή σοδειά; Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα απορρίμματα; Πώς συνδυάζεται η αύξηση της αποδοτικότητας με το κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον; Και πώς να αντιμετωπίσει κανείς την Αβεβαιότητα που καιροφυλακτεί μέσα σε κάθε κατάσταση, που ο ρόλος του καλείται να αντιμετωπίσει; Στο τέλος του παιχνιδιού, ζητούμενο είναι η κάθε μια από τις ομάδες να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγική αλυσίδα που συνδέεται με την ελιά, από το χωράφι έως τους Χ.Υ.Τ.Α..

Η Liofyllo φιλοδοξεί να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση έχουμε, προβάλλοντας την αξία της ελιάς και εξηγώντας το πώς μπορεί να συνυπάρξουν η κοινωνική προσφορά μιας επιχείρησης και ο σεβασμός στο περιβάλλον, πώς η αξιοποίηση των απορριμμάτων μπορεί, τελικά, να ωφελεί την τσέπη μας αλλά και την υγεία μας. Φιλοδοξεί να μας πείσει πως, για όλα τα ανωτέρω, καμιά αβεβαιότητα δεν υπάρχει- και μας καλεί να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι στο Workshop που θα λάβει χώρα στο TEDxPatras 2019, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Share this post