TEDxPatras2018: 17+1 οδηγίες για την επιβίωσή σου [survival kit]

TEDxPatras 2018: The Food Experience
October 30, 2018
Η στιγμή έφτασε… Τι μας επιφυλάσσει το φετινό TEDxPatras;
November 1, 2018

TEDxPatras2018: 17+1 οδηγίες για την επιβίωσή σου [survival kit]

 1. Έφτασε  η μεγάλη στιγμή! Το ξυπνητήρι χτυπάει, ανοίγεις τα μάτια σου και ναι,  είναι Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018: η ημέρα που το TEDxPatras, για τέταρτη φορά, φέρνει στην πόλη μια μοναδική γιορτή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν…
 2. Σήμερα όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν στη Ρώμη, αλλά… στο Royal Theater, την “αρένα” που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση με το φετινό θέμα: Αξίες. Στην Ακτή Δυμαίων 53 μπορείς να φτάσεις είτε οδηγώντας (διατίθεται parking), είτε χρησιμοποιώντας τη γραμμή 5 του Αστικού Λεωφορείου, είτε επιλέγοντας το τρένο ως τον Άγιο Ανδρέα και συνεχίζοντας με τα πόδια. Ακόμα κι αν όμως δεν κατατάσσεις τον εαυτό σου στους… περιπατητές, προτίμησε άνετη ενδυμασία: η ημέρα θα είναι γεμάτη προκλήσεις και δράση!
 3. Οι πύλες του Royal θα ανοίξουν στις 10:00. Για να μπορέσεις να τις διασχίσεις, βεβαιώσου ότι έχεις διαθέσιμο το εισητήριό σου, έτοιμο να το επιδείξεις- σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Προκειμένου να ολοκληρώσεις με τη διαδικασία του registration, θα χρειαστεί να προχωρήσεις μέχρι τον εσωτερικό χώρο του κυρίως κτιρίου, όπου θα σε υποδεχθούν τα χαμόγελα των registration princesses.
 4. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σου, θα προμηθευτείς το αντικείμενο- κλειδί που θα σου εξασφαλίσει την πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Δεν είναι άλλο από το badge σου, που το περιεχόμενο του θα αποτελέσει πολύτιμη πηγή πληροφόρησης- αλλά και τον χάρτη πλοήγησής σου στη χώρα του TEDxPatras 2018. Βεβαιώσου πως το έχεις μαζί σου κάθε στιγμή!
 5. Αντιθετα με το badge, η παρέα της gift bag σου είναι προαιρετική: μπορείς να την παραλάβεις και να ανακαλύψεις το περιεχόμενό της είτε μετά την εγγραφή σου, είτε στο τέλος της εκδήλωσης.Η εθελοντική ομάδα του TEDxPatras με το χαμόγελο στα χείλη και τα μπλε ρουά μπλουζάκια θα είναι στη διάθεσή σου για να σε ενημερώσει σχετικά με τον χώρο και τον τρόπο παραλαβής της gift bag- αλλά και να λύσει κάθε άλλη σου απορία.
 6. Μη βιαστεις να φύγεις από τον χώρο του registration! Μια σειρά από ενδιαφέροντα διαδραστικά workshops έχουν διαμορφωθεί και σε περιμένουν για να μεταμορφώσουν το διάλειμμά σου σε μια αξέχαστη εμπειρία! Δηλώνοντας συμμετοχή στο workshop στο οποίο επιθυμείς να συμμετάσχεις κατά την εγγραφή σου, εξασφαλίζεις από νωρίς ότι δε θα χρειαστεί να περιμένεις να αδειάσει κάποια διαθέσιμη θέση, αλλά θα ξεκινήσεις αμέσως το δια-δραστικό ταξίδι σου στο Σύμπαν των Αξιών!
 7. Στο TEDxPatras 2018, το μόνο που χρειάζεται να φέρεις μαζί σου είναι η καλή σου διάθεση… για τα υπόλοιπα έχουμε ήδη φροντίσει εμείς:  Στον προαύλιο χώρο του Royal Theater θα σε περιμένει ένα πλούσιο πρωινό, προσφορά των χορηγών μας. Έχεις το ελεύθερο να το απολαύσεις ως την έναρξη του πρώτου session,  11.30 π.μ. Σημείωσε την ώρα έναρξης ως εξαιρετικά σημαντική, γιατί…
 8. … με την έναρξη του session, οι πόρτες της αίθουσας θα κλείσουν, για να ανοίξουν ξανά μόνο όταν ξεκινήσει το διάλειμμα! Έτσι, πρέπει να εξασφαλίσεις την έγκαιρη πρόσβασή σου πάση θυσία. Σημείωσε, επιπλέον, πως οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες, και πως η απόθεση προσωπικών αντικειμένων εκεί κατά την απουσία σου γίνεται με δική σου ευθύνη.
 9. Ξεκίνησαν οι ομιλίες; Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο…  Αφιέρωσε όλη σου την προσοχή στους ομιλητές μας! Την αξίζουν!
 10. Είμαστε σίγουροι πως η προσωπικότητα των ομιλητων και όσα θα μοιραστούν μαζί μας θα σε ενθουσιάσουν. Μπορείς να αποτυπώσεις τη στιγμή φωτογραφικά, αρκεί να το κάνεις διακριτικά, παραλείποντας τις… αστραπές του flash. Δεν μπορείς να βιντεοσκοπείς κατά τη διάρκεια των sessions- όμως, μην ανησυχείς: σύντομα θα μπορείς να απολαύσεις ξανά όλες τις ομιλίες online!
 11. Διάλειμμα; Ώρα για ανεφοδιασμό! Η επιβεβλημένη απουσία αναψυκτικών και ποτών από τον χώρο πραγματοποίησης της κεντρικής εκδήλωσης εξισορροπείται, στη διάρκεια του break! Στους χώρους του Royal Theater θα υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα προϊόντα προς κατανάλωση, όπως νερό, αναψυκτικά, χυμοί κ.λπ. Για το λόγο αυτό δε χρειάζεται να φέρεις δικά σου.
 12. Διάλειμμα; Ώρα για Experience! Μη χάνεις λεπτό… με τη βοήθεια του badge σου, αναζήτησε το δωμάτιο ή τον εξωτερικό χώρο που φιλοξενεί το workshop της επιλογής σου!
 13. Στις 3 Νοεμβρίου, ο μόνος καπνός που επιτρέπεται είναι αυτός που θα αναδίδουν τα αχνιστά φλιτζάνια του γευστικού καφέ που θα προσφέρεται στον χώρο του event. Στην περίπτωση που είσαι καπνιστής, challenge yourself και άφησε για μία μέρα το πακέτο σου στο σπίτι…
 14. Αντ’ αυτού, φέρε μαζί σου ένα ή περισσότερα βιβλία που επιθυμείς να δωρίσεις στα πλαίσια της δράσης Bring a book- Share a value και αναζήτησε τα ειδικά κουτιά που θα βρίσκονται στον χώρο του event για να τα τοποθετήσεις!
 15. Το ταξίδι στην εμπειρία του TEDxPatras 2018 συνεχίζεται, με προορισμό αυτή τη φορά γεύσεις που θα σου θυμίσουν κάτι από τα παλιά και τη σπιτική θαλπωρή. Ξεχωριστές γεύσεις σε περιμένουν για να τις δοκιμάσεις, είτε στο εστιατόριο του Royal, είτε σε κάποιον από τους όμορφους εξωτερικούς χώρους. (Διαθέσιμη και vegan εκδοχή του γεύματος). Σε έναν από αυτούς τους χώρους θα σε περιμένει και το workshop του Bombay Sapphire, για μια διαφορετική, δημιουργική γευστική εμπειρία.
 16. Έχεις φίλους που δεν μπόρεσαν να βρίσκονται σήμερα εδώ και τους τρώει η σκέψη όσων συναρπαστικών συμβαίνουν, αλλά δεν μπορούν να παρακολουθούν; Και όμως μπορούν! Η εκδήλωση βιντεοσκοπείται και μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το 2018.tedxpatras.com.
 17. Ποστάρεις; Μην ξεχνάς τα επίσημα hashtags του event μας: #TEDxPatras #VALUES σε όλα τα posts σου, όποιο social media (facebook, instagram, twitter, linkedin) κι αν χρησιμοποιείς.
 18. It’s TEDx party  time! Η γνωστή και αγαπημένη παραγωγός Ρουμπίνη Σταγκουράκη προσθέτει στη φετινή… TEDxPatras συνταγή ένα μείγμα από soul, funk, disco, electronic, nu-disco and space afro beat ρυθμούς και υπόσχεται να μας απογειώσει! Η μέρα θα κλείσει με άλλο ένα πάρτι- “αξία”!

Share this post