Οι πρώτοι ομιλητές του TEDxPatras 2016!

dionisis kolokotsas
Διονύσης Κολοκοτσάς
April 21, 2016
tedxpatras opportunities volunteer
Άνω Κάτω Τελεία Δεξιά Παρένθεση
April 26, 2016

Οι πρώτοι ομιλητές του TEDxPatras 2016!

tedxpatras speakers

Σε 22 ημέρες από τώρα στη σκηνή του Patras Royal Theatre θα ζωντανέψουν οι φωνές και οι αφηγήσεις ανθρώπων από διαφορετικούς μεν κόσμους αλλά με ένα κοινό όραμα: να ταξιδέψουν οι ιδέες τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη από το πανί της παρουσίασης και να γίνουν πυρήνες αλλαγής∙ να μας δώσουν τη δημιουργική ώθηση και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δικές μας, προσωπικές ευκαιρίες.

Τι θα ήταν αλήθεια το TEDxPatras χωρίς τους ομιλητές του; Ας σκεφτούμε πώς θα ήταν μια θεατρική παράσταση χωρίς τους ηθοποιούς της! Τα σκηνικά, τα φώτα, τα κοστούμια και η μουσική θα δημιουργούσαν την αίσθηση ενός θεάματος που είναι έτοιμο να ξετυλιχθεί μπροστά στα μάτια των θεατών του. Θα έλειπε, όμως, η ώθηση της φωνής και της κίνησης που ξεπηδά μέσα από τους δημιουργούς κάθε ιδέας και δράσης και μετεξελίσσεται σε αφορμή αλλαγής του ειδικότερου και γενικότερου περιβάλλοντός μας!

Σε αυτούς τους στοχαστές, δημιουργούς ιδεών και δράσεων θα στηριχθεί και το TEDxPatras 2016! Οι ομιλητές μας θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της διοργάνωσης! Ο Χρήστος Ηλιάδης, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, θα επιχειρήσει να διαδώσει  τη θεμελιώδη, πάντα επίκαιρη μα όχι και τόσο αυτονόητη ιδέα της προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου! Ο Μπάμπης Κουλούρας, μεγάλος θεατράνθρωπος και μουσικός, θα μοιραστεί μαζί μας την ευκαιρία που του δόθηκε να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από τους στίχους και τις ιδέες του οικουμενικού ποιητή, Κ. Π. Καβάφη.

Στο δεύτερο TEDxPatras το “E(ducation)” κατέχει και αυτό κεντρική θέση και εκπροσωπείται επάξια από την Αγγελική Παππά, μία εκ των 50 κορυφαίων εκπαιδευτικών του κόσμου, που θα έρθει να μας διηγηθεί πώς το ταξίδι της στον κόσμο της δυσλεξίας άλλαξε τη ζωή της ως παιδαγωγού. Την χορεία των πρώτων μας ομιλητών ολοκληρώνει ο Μενέλαος Μυρίλλας, ένας φωτογράφος που αναζήτησε και αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια νέα επαγγελματική ευκαιρία στην Ελλάδα της κρίσης, για την οποία θα μας μιλήσει υπό το φως του TEDxPatras 2016!

Μείνετε συντονισμένοι για τους επόμενους ομιλητές της φετινής διοργάνωσης!

Share this post