TEDxPatras 2016: Workshops & Experience

glezos
Δημήτρης Γλέζος
May 9, 2016
rouke
Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
May 10, 2016

TEDxPatras 2016: Workshops & Experience

experience

Το TEDxPatras επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά! Το “Ε” σημαίνει Entertainment, μπορεί όμως να σημαίνει και Experience, κάτι το οποίο έχουμε αναλάβει σαν ομάδα έτσι, ώστε η εμπειρία των θεατών να είναι ανεπανάληπτη! Εξάλλου, ποιος δε θα ήθελε να βρίσκεται στο ίδιο μπαλόνι με τον Barack Obama και τον Albert Einstein; Ποιος δε θα ήθελε να αποκτήσει ικανότητες παρουσίασης, να «κλέψει» δημιουργικά σαν καλλιτέχνης, να μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα, να βρει τη δύναμη να πετύχει τους στόχους του και τους πόρους να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του; Το TEDxPatras 2016 είναι εδώ για να προσφέρει αυτές και άλλες πολλές ευκαιρίες!

Είστε έτοιμοι; Το ταξίδι της εμπειρίας ξεκινάει! Η Κατερίνα Καραδημήτρη της Ρητορικής Εταιρείας Ελλάδος σας προσκαλεί σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι επιβίωσης μέσα από ένα αερόστατο, το Balloon Debate! Με τα επιχειρήματά του ο καθένας πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στο αερόστατο, το οποίο χάνει ύψος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει κανείς να αναμετρηθεί με προσωπικότητες όπως ο Einstein, o Ronaldo και ο Barack Obama είναι σίγουρο πως η μάχη θα είναι διασκεδαστική μέχρι τελικής… πτώσης!

Οι Science Reactors (Δημήτρης (Τζίμης) Τσιμπίδας και Νίκος Μουστάκας) θα παρουσιάσουν ένα σύντομο σεμινάριο για την απόκτηση ικανοτήτων παρουσίασης (presentation skills). Είναι χρήσιμο και απαραίτητο να αποκτήσουν όλοι τις ευκαιρίες να βελτιώσουν τα presentation skills τους, για να εκφράσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τα αποτελέσματα των επιστημονικών τους εργασιών με τον καλύτερο και πλέον επικοινωνιακό τρόπο.

Το crowdfunding είναι ένας αρκετά διαδεδομένος σύγχρονος τρόπος χρηματοδότησης και ο επικ. Καθ. Μανώλης Τζαγκαράκης θα μας αναλύσει όλες τις πτυχές του crowdfunding και του crowdsourcing μέσα από ένα εποικοδομητικό workshop με πρακτική εφαρμογή. Ποια είναι η σχέση του crowdsourcing με τις Start-Up επιχειρήσεις; Ποια είναι τα εργαλεία που υπάρχουν; Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν στο TEDxPatras 2016!

Ο Austin Kleon, συγγραφέας βιβλίων δημιουργικότητας θα ήταν υπερήφανος για εσένα, αν κατάφερνες να κλέψεις σαν καλλιτέχνης, με μέθοδο πάντα και δημιουργική διάθεση. Με αυτά τα δύο όπλα στην TEDx φαρέτρα σου μπορείς να κλέψεις …με στυλ! Ο εκδοτικός οίκος Key Books σε προσκαλεί σε ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό workshop δημιουργικής «κλοπής». Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος ο  Austin Kleon, δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα απλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

Η Ελίνα Γιαχαλή, NLP Practitioner and Business Coach, σας προσκαλεί στο workshop: «O Στόχος σου, η Δύναμή σου», ένα βιωματικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν επίπεδα της δύναμης και της σκέψης τους, που δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι τότε. Επίσης, μέσω διαδραστικών (και πολύ ευχάριστων) ασκήσεων θα εργαστούν πάνω σε έναν σημαντικό τους στόχο έτσι, ώστε φεύγοντας να έχουν την πληροφορία που τους χρειάζεται για να προχωρήσουν με επιτυχία προς την υλοποίησή του!

Τι θα ήταν μια εκδήλωση σαν το TEDxPatras αν δεν ήταν φιλική προς το περιβάλλον; Το ενεργειακό αποτύπωμα (Carbon Footprint) είναι η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τις καθημερινές συνήθειες κάθε ανθρώπου∙ συνήθειες οι οποίες συχνότερα σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας. Στο workshop αυτό οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις για να υπολογίσουν το ατομικό τους ενεργειακό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να το μειώσουν.

Οι επίλογοι είναι πάντα δύσκολο να γραφούν, όμως ακόμα και στο TE(xperience)DxPatras πρέπει να μπει ένας επίλογος και αυτός θα είναι μια μικρή ανάμνηση-έκπληξη που ετοιμάζει η ομάδα μας για τους θεατές! Μείνετε συντονισμένοι και ραντεβού στις 14 Μάϊου στο Royal Theater!

 

Share this post