Workshop: Less uncertainty, more opportunities.

Workshop: Χαμογέλασε πολύ, σου πάει!
November 27, 2019
TEDxPatras Experience 2019 is coming to town…
December 3, 2019

Workshop: Less uncertainty, more opportunities.

 

Το TEDxPatras 2019 σάς έχει ήδη προσκαλέσει να αναμετρηθείτε με την «Αβεβαιότητα», όπως αυτή εκφράζεται σε ποικίλους τομείς της καθημερινότητας και της ζωής συνολικά. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ένας επιπλέον τομέας, που θα διερευνηθεί, κάτω από το πρίσμα της Αβεβαιότητας, είναι αυτός της παροχής υπηρεσιών ασφάλειας. Η ασφαλιστική εταιρεία, Interamerican αναλαμβάνει το σχεδιασμό ενός διαδραστικού εργαστηρίου για το TEDxPatras 2019, που «δοκιμάζει» τις πεποιθήσεις μας και απαντά σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές και την επαγγελματική εξέλιξη στον ασφαλιστικό κλάδο. Σε ένα «παιχνίδι» που σας προσκαλεί και σας προκαλεί να γνωρίσετε τον ρόλο του σύγχρονου ασφαλιστικού συμβούλου, όπως δεν τον γνωρίζουν οι περισσότεροι!

Πώς το επάγγελμα του σύγχρονου ασφαλιστικού συμβούλου μπορεί να φέρει καταξίωση, συνεχή εκπαίδευση, υψηλές οικονομικές απολαβές, συμμετοχή σε εγχώριους και διεθνείς φορείς; «Ασφαλιστής» θα γίνω; Ποιος είναι ο «διαφορετικός» ρόλος και η σημασία του στη σημερινή εποχή; Είναι κατάλληλη η εποχή για αυτό το επάγγελμα; Πως οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν; Μπορεί ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα να «κόβεται και να ράβεται» πάνω στις ανάγκες του κάθε ξεχωριστού ανθρώπου; Πώς η προσαρμογή αυτή μπορεί να διασφαλίσει το αίσθημα σιγουριάς; Να συμβάλλει στον περιορισμό της αβεβαιότητας της εποχής και τελικά αυτή να λειτουργεί υπέρ του ατόμου; Διαχρονικές πεποιθήσεις ανατρέπονται;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα περιλαμβάνονται στο workshop της Interamerican, στο πλαίσιο του οποίου αναδεικνύεται ο σύγχρονος ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου και η σημασία του. Ένας ρόλος που προάγει τη βεβαιότητα στη ζωή των ανθρώπων από δύο οπτικές, τόσο της επαγγελματικής αποκατάστασης για τον ίδιο τον επαγγελματία, όσο και της απόκτησης κατάλληλης προστασίας και «ασφάλειας» για τον κάθε ξεχωριστό άνθρωπο. Ένας ρόλος που από «πωλητής» γίνεται σύμβουλος και μας συντροφεύει σε όλες τις πτυχές της ζωής, μας δίνει ώθηση για νέα πιο ασφαλή και βέβαια «ταξίδια».

Όλα τα μυστικά της επιτυχίας ξεδιπλώνονται μέσα από τις ιστορίες του Λουκά Τουρνατζή – ναυπηγού και μεταξύ άλλων κατόχου mini MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – που κάποτε από τύχη έγινε ασφαλιστής, μα σήμερα καθόλου τυχαία είναι ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Λουκάς Τουρνατζής σπούδασε Ναυπηγός, έχει μεταπτυχιακό Master “Insurance and Finance” από το Middlesex University London, πτυχίο “Life Underwriter Training Council Fellow” από το American College και πρόσφατα mini MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης είναι ισόβιο μέλος της LIMRA International, έχει πιστοποίηση Financial Planning, είναι μέλος MDRT 9 χρόνια, 4 χρόνια μέλος της επιτροπής επικοινωνίας MDRT Ελλάδος, Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της ένωσης Ελλήνων Financial Planners. Επίσης έχει πιστοποίηση SQF3 από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Eficert και πιστοποίηση Financial Planning από την Achmea Academy. Συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και την Αμερική. Ως εθελοντής έχει βοηθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμια συνέδρια MDRT, σε κοινωφελή ιδρύματα, στην εκπαίδευση παιδιών σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό (www.thetippingpoint.org.gr), στον οργανισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας (www. sen-programs.senja.gr) και επίσης ως εισηγητής σεμιναρίων σε συναδέλφους σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Συμμετέχει σε προγράμματα mentroring νέων που θέλουν να ξεκινήσουν την επαγγελματική πορεία τους (www.job-pairs.gr) και συναδέλφων (www.mdrt.org). Εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος της Interamerican 27 χρόνια. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά, 19 και 17 ετών.

Share this post