Εριφύλη – Φύλο και στερεότυπα στην οθόνη μας

Dialectica – Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης
September 28, 2022
Javier Perez Estrella
September 29, 2022

Εριφύλη – Φύλο και στερεότυπα στην οθόνη μας

Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε μέσω από ένα εργαστήριο από τα μέλη της «Εριφύλης», την επεξεργασία σκέψεων και απόψεων σχετικά με τα φύλα, όπως αυτές προκύπτουν από τις κυρίαρχες απεικονίσεις στις οθόνες μας. Εικόνες και παραστάσεις μέσα από το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την τηλεόραση, τα περιοδικά, τις εφημερίδες, τη διαφήμιση καθώς και τη μόδα, προβάλλονται στην οθόνη του εργαστηρίου, για να εξετάσετε και να αναγνωρίσετε τα έμφυλα στερεότυπα που κρύβονται σε αυτές.

Στόχος μέσα από την αλληλεπίδραση με τα εξειδικευμένα μέλη του Κέντρου Διαχείρισης των έμφυλων διακρίσεων «Εριφύλη», θα είναι η συνειδητοποίηση της διαδικασίας και των τρόπων που τα έμφυλα στερεότυπα διαμορφώνονται συνεχώς και αδιαλείπτως μέσα στην καθημερινότητά μας, χωρίς απαραίτητα να τα αντιλαμβανόμαστε. Η αναγνώρισή τους είναι το πρώτο βήμα για να μεταμορφωθείτε σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων.

*Το workshop θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων με περιορισμένες θέσεις συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο ίδιο email που χρησιμοποίησαν για την κράτηση των θέσεών τους την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Share this post