Από το σήμερα στο χθες: διαδρομές στην πόλη

Cantistoria Band
September 14, 2022
Guy Krief
September 19, 2022

Από το σήμερα στο χθες: διαδρομές στην πόλη

Αλήθεια, πόσο καλά γνωρίζεις την Πάτρα σήμερα;

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (17:00) δίνουμε ραντεβού στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και ξεκινάμε μια διαδρομή ανακάλυψης των μεταμορφώσεων της Άνω Πόλης στο πέρασμα του χρόνου με τερματισμό την Πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Φορώντας τα πιο άνετα παπούτσια σας ελάτε να περιηγηθούμε μαζί στο Αρχαίο Ωδείο και την περίφημη οδό Παντοκράτορος με τα όμορφα κτίρια και τις εντυπωσιακές οροφές, όπου κρυμμένοι θησαυροί χρώματος και ήχοι του παρελθόντος καιροφυλακτούν σε κάθε γωνία και σοκάκι. Αφού πάρουμε μια ανάσα στην πλατεία Παντοκράτορος, ας ανηφορίσουμε τον δρόμο μπροστά από την Εκκλησία για Παπαδιαμαντοπούλου κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν υπό την καθοδήγηση μελών του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, έτοιμων να απαντήσουν σε κάθε σου απορία και να σε μυήσουν στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης. Ας γνωρίσουμε καλύτερα το Υδραγωγείο της Πάτρας με μια ανάπαυλα στο Σπίτι του Νερού. Η άνω τελεία της διαδρομής μας θα μπει στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, απ’ όπου θα δούμε τον Πατρινό ουρανό να φορά τα καλύτερά του και τη νέα πόλη σε διαφορετική μορφή.

Μια πρωτοβουλία σε συνδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σας περιμένουμε στον περίπατο που δεν πρέπει να χάσετε!

Δηλώσεις συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας στον σύνδεσμο .

Share this post