Τι άλλο θα δούμε στο TEDxPatras 2016;

Dance Perfomance: Χρυσή Ευκαιρία
May 12, 2016
Τι είδαμε στο πρώτο session του TEDxPatras 2016 – Opportunities!
May 14, 2016

Τι άλλο θα δούμε στο TEDxPatras 2016;

Το TEDx είναι Τεχνολογία, Ψυχαγωγία και Σχέδιο∙ είναι Εκπαίδευση, Επιστήμη και Επιχειρηματικότητα. Είναι οι ιδέες των ομιλητών του που διασπείρονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη από τις μικρές “x” εστίες του και φιλοδοξούν να γίνουν φορείς αλλαγής! Ιδέες δε μεταδίδει όμως μόνον ο επιστημονικός λόγος… Ιδέες γεννιούνται μέσω της κίνησης, της μουσικής, του θεάτρου… Και στο TEDxPatras 2016 ο χορός μπλέκεται με την παραδοσιακή μουσική, η επιστήμη συναντά την κωμωδία∙ ένα κράμα επιστημονικού λόγου και τέχνης που υπόσχεται να γεννήσει και να διαδώσει ιδέες που αξίζει να διασωθούν!

Οι Science Reactors έρχονται να ενώσουν σε ένα μοναδικό Stand-up Science τον επιστημονικό λόγο με την πράξη της κωμωδίας. Έρχονται να παρουσιάσουν επιστημονικές έννοιες με τρόπο χιουμοριστικό, κωμικό και εκλαϊκευμένο. Στόχος τους: να βγει η γνώση από τα εργαστήρια και τις τάξεις και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων για την επιστήμη και την τεχνολογία. Πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ρόλος της επικοινωνίας της επιστήμης σε αυτήν την προσπάθεια; Την απάντηση θα μας δώσει η ομάδα των νέων αυτών επιστημόνων που προσδοκούν να μυήσουν στα επιστημονικά μυστήρια ακόμα και τους μη μυημένους!

Μια ακόμη ομάδα, αυτή των Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος, θα δώσει το δικό της καλλιτεχνικό στίγμα στη δεύτερη διοργάνωση του TEDxPatras! Η παραδοσιακή μουσική, έτσι όπως ηχεί από τα όργανα, τις φωνές μα κυρίως την ψυχή των επάξιων αυτών εκπροσώπων της Ζακυνθινής πολιτιστικής παράδοσης, αναμένεται να εκπληρώσει το στόχο του Entertainment με ένα γνήσιο ελληνικό τρόπο!

H κίνηση είναι συνυφασμένη με τη ζωή κι έτσι δε θα μπορούσε να λείπει από το TEDxPatras 2016. Η χορογράφος Μαριμίλλη Ασημακοπούλου εμπνέεται από τη θεματική του TEDxPatras 2016 και χορογραφεί ειδικά για την εκδήλωση ένα δρώμενο με τίτλο “Χρυσή Ευκαιρία” σε μουσική επένδυση που επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος. Χορεύουν η Χριστιάννα Ηλιοπούλου, η Όλγα Σκεπετάρη και η Δανάη Αναστασίου. Η ευκαιρία χορεύει με αυτούς που είναι ήδη στην πίστα…

Στις 14 Μαΐου το Patras Royal Theater θα φιλοξενήσει στη σκηνή του επιστήμονες και κωμωδούς, μουσικούς και χορευτές!

Θα είμαστε όλοι εκεί σε μία ημέρα γεμάτη γνώση και ψυχαγωγία!

Share this post