Όλοι Μαζί στη Σκηνή!

TEDxPatras 2016: Save the Date!
February 15, 2016
Σίγουρα φοράς καρό!
March 7, 2016

Όλοι Μαζί στη Σκηνή!

Από τη Θάλασσα των Φωνών του 2015 ακούγεται η φωνή ενός εθελοντή:

«Με λένε Δημήτρη και ήρθα απόψε εδώ για να προσθέσω μια ακόμα φωνή, για να εκπροσωπήσω τον κάθε Δημήτρη, Γιάννη και Μαρία που έτσι απλά, χωρίς επίθετο, επαγγελματικό τίτλο και ανεξαρτήτου ηλικίας προσήλθαν, για να προσφέρουν από όποια θέση τους ανατέθηκε, σε μια ιδέα, μια ιδέα όπως αυτή του TEDx».

Για το Δημήτρη οι διοργανώσεις TEDx σε παγκόσμια κλίμακα είναι οι πυρήνες μέσα από τους οποίους προβάλλονται και διαδίδονται πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες, και, όπως υποστηρίζει, «τέτοιες σημαντικές Μη Κερδοσκοπικές Διοργανώσεις έχουν ανάγκη την συμμετοχή εθελοντών».

Φέρνει στο μυαλό του τις πρώτες συναντήσεις, όπου 40 άνθρωποι παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους βρέθηκαν σε έναν χώρο για να υπηρετήσουν αυτήν την ιδέα∙ για να διαδώσουν και να διασώσουν ιδέες καινοτόμες, ικανές να διεγείρουν το μυαλό και τις αισθήσεις. «Είναι μαγικό πώς μια ιδέα, ένας κοινός σκοπός, μπορεί και ενώνει τους ανθρώπους και πώς έτσι μέσα από το TEDx όλες αυτές οι διαφορετικές φωνές γίνανε τόσο γρήγορα ΜΙΑ φωνή”. Θυμάται πόσο περήφανα φόρεσε το μπλουζάκι του εθελοντή δύο ημέρες πριν από το event∙ θυμάται τις πρόβες του Σαββάτου, που ο καθένας προσπαθούσε να συμβάλλει σε όποιο τομέα μπορούσε, με όποιο τρόπο μπορούσε… «Και έτσι, τα ξένα κομμάτια, σαν τα κομμάτια ενός μεγάλου παζλ, ήρθαν και γίνανε ΕΝΑ… τεχνικοί, ομάδες υποστήριξης, οργανωτές, συνδιοργανωτές και ομιλητές. Μια ομάδα, μια φωνή! Ακολούθησε η Κυριακή και το πρώτο TEDxPatras Sea of Voices ήταν πλέον γεγονός.

«Εκείνη τη μέρα είδα εθελοντές να αλλάζουν πόστα, είδα την αλληλοκάλυψη, τις πρωτοβουλίες, τη συλλογική προσπάθεια». Κι αυτό είναι το κράμα των πιο βασικών συστατικών του TEDxPatras.

Στα πρόσωπα όλων ζωγραφισμένη η αγωνία. Ένα live event τέτοιου μεγέθους να προβάλλεται και να εξελίσσεται στις δυο άκρες της πόλης ταυτόχρονα, χωρίς προηγούμενη εμπειρία πώς μπορεί να πετύχει; Και όμως μπορεί… «Οι σπόνσορες, οι επισκέπτες, οι οργανωτές, οι εθελοντές, μέχρι και οι ίδιοι οι ομιλητές είχαν γίνει μια παρέα, μια φωνή μέχρι το τέλος της βραδιάς».

Και τότε, προτού σβήσουν τα φώτα… ΟΛΟΙ μαζί στην σκηνή… «με ένα χαμόγελο, μια περηφάνεια για ό,τι είχε λάβει χώρα  στην πόλη μας… για αυτά που ζήσαμε και για όλα όσα είχαμε  κάνει … όλοι μαζί … οργανωτές, ομιλητές και εθελοντές».

«Το TEDxPatras 2015 ήταν πολύ παραπάνω από μια ιδέα, μια μοναδική εμπειρία», για τον εθελοντή που είδε τον εαυτό του να περνά από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ … Έγινε σύνθημα και σύμβολο στην καρδιά και στην ψυχή όλων όσοι συμμετείχαν. Για αυτό και καλεί όλους να συμβάλουν, ώστε το TEDxPatras να γίνει θεσμός και ορόσημο για την πόλη!

 

Share this post