Και του χρόνου…!

«Από το TED στο TEDx, από την Καλιφόρνια στην Πάτρα, από το 1984 στο 2015»
March 16, 2016
Η Γνώση δίνει Δύναμη!
March 19, 2016

Και του χρόνου…!

Το  TEDxPatras επανέρχεται το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στην πόλη μας. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος θα φιλοξενήσει σπουδαίους ομιλητές και θα πλαισιωθεί από συναρπαστικά workshops και events, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες της Πάτρας να συμμετέχουν σε μια εμπειρία γεμάτη τροφή για σκέψη.

Όσο οι μέρες πλησιάζουν η ανάμνηση της περσινής συμμετοχής της Έλενας στην οργανωτική ομάδα του TEDxPatras, επανέρχεται χωρίς να έχει ξεθωριάσει στο ελάχιστο. «Είναι από αυτές τις αναμνήσεις», όπως σημειώνει η ίδια, «που δεν περιγράφονται σε πρώτο ενικό, γιατί μπορούν να υπάρξουν και να αναδειχθούν μόνο μέσα από μια ομάδα.  Είναι επίσης από τις αναμνήσεις που κουβαλάνε το γλυκό βάρος της εμπειρίας και των απαιτήσεων που την συνοδεύουν».

Θυμάται την πρώτη συνάντηση με την ομάδα του TEDxPatras όπου, μέσα σε δυο ώρες, άνθρωποι που στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν άγνωστοι μεταξύ τους, με διαφορετικές ικανότητες, εμπειρίες, πεδία ενδιαφερόντων, ξεκινήσαν να ανταλλάσσουν ιδέες, να μοιράζονται στόχους και προβληματισμούς, να αναλαμβάνουν ρόλους και πρωτοβουλίες.

«Στις συναντήσεις που ακολούθησαν οι μεταξύ μας ζυμώσεις γίνονταν όλο και πιο δημιουργικές, η ομάδα μας όλο και πιο καλο-κουρδισμένη, η συνεργασία, ο σεβασμός και η μεταξύ μας εμπιστοσύνη όλο και πιο έκδηλη. Πιο έντονα γίνονταν και τα γέλια μας, όπως και το άγχος μας, καθώς η ημερομηνία του πρώτου TEDxPatras πλησίαζε. Τίποτα όμως δεν επισκίαζε την προσμονή μας να δούμε τον κοινό μας στόχο να υλοποιείται», υπογραμμίζει η Έλενα.

Και η στιγμή αυτή έφτασε. Το πρωινό της 25ης Απριλίου του 2015 βρήκε τα μέλη της ομάδας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Υπολογιστών Πάτρας γεμάτα θετική ενέργεια, πάθος πολύ καλή διάθεση και πολύ λίγες ώρες ύπνου εξαιτίας των προετοιμασιών. Ο κόσμος άρχισε να φτάνει, τα workshops να τους καλωσορίζουν «σπάζοντας τον πάγο» και οι θέσεις να γεμίζουν. «Όλα συνέβαιναν πολύ γρήγορα, και όλοι ήταν συντονισμένοι με λεπτομέρεια δευτερολέπτου», όπως περιγράφει η ίδια.

«Τα φώτα χαμήλωσαν. Η Αλεξάνδρα και ο Γιάννης ανέβηκαν στη σκηνή και, αφού υποδέχθηκαν το κοινό, κάλεσαν τον κ. Αλέξη Κωστάλα, τον παρουσιαστή του πρώτου TEDxPatras, να μας ταξιδέψει με τη χαρακτηριστική, βελούδινη φωνή του στη «θάλασσα φωνών» του TEDxPatras 2015. Ο κοινός μας στόχος γινόταν πραγματικότητα, η ενέργεια της ομάδας μας ήταν απόλυτα εναρμονισμένη και κάπου εκεί η δική μου φωνή ψιθύρισε «και του χρόνου».

Πολλές φωνές από την ομάδα μας ψιθύρισαν το ίδιο… και έτσι επανερχόμαστε !!!

 

Share this post