Η Γνώση δίνει Δύναμη!

Και του χρόνου…!
March 19, 2016
Αναμένοντας το TEDxPatras 2016!
March 28, 2016

Η Γνώση δίνει Δύναμη!

Η μεγάλη μέρα της παρουσίασης των προτάσεων της ομάδας για τους ομιλητές του TEDxPatras 2016.

Σάββατο. Ώρα δύο μετά μεσημβρίαν. Στικάκια USB απλώνονται πάνω στο γραφείο του POS στον τρίτο όροφο. Μάτια περίεργα και ανυπόμονα προσπαθούν να φανταστούν ποιοι μπορεί να κρύβονται μέσα στα πολλά megabyte που φορτώνονται στον κεντρικό υπολογιστή. Είναι η συνάντηση της ομάδας που θα γεμίσει τα τεφτέρια μας με προτεινόμενους πιθανούς ομιλητές για το TEDxPatras 2016.

Όλα έτοιμα. Ο καφές που κρατάμε στο χέρι μας κερασμένος από το POS. Η γνώση που θα κρατάμε σε λίγες ώρες στο μυαλό μας κερασμένη από την ομάδα.

Οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν και τα ονόματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ένας ένας από την ομάδα παίρνει το λόγο και τον χειρισμό του υπολογιστή και παρουσιάζει με περισσή περηφάνια τον προτεινόμενο ομιλητή του. Έναν ομιλητή που του ταιριάζει στα θέλω, στις ανησυχίες, στα όνειρα, στα πρότυπα ζωής του. Με πίστη και φροντίδα ιδιαίτερη από κάθε μέλος της ομάδας, ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας ιστορίες τόσο ενδιαφέρουσες, πολλές φορές καλά κρυμμένες πίσω από ένα όνομα που μέχρι χτες δεν γνώριζες αν υπάρχει ή ακόμα κι αν το γνώριζες, δεν υποψιαζόσουν πόσες πτυχές μπορεί να έχει.

20151212_162424

Κι αν πριν από δύο Σάββατα στον Ιππικό Όμιλο εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο που μπορούν όμορφα να μπερδευτούν οι μπάμιες, τα κοτόπουλα, το παγωτό και τόσα άλλα φαγητά με την αξία του εθελοντισμού, τη φιλία, την επαγγελματική επιτυχία και την οικογενειακή ευτυχία, είναι γιατί δεν υποψιαζόμασταν αυτά που θα βλέπαμε και θα ακούγαμε αυτό το Σάββατο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Οινοποιοί, δάσκαλοι, επιχειρηματίες, πρόεδροι εταιριών, αθλητές, ακαδημαϊκοί, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι, όλοι τους εμπνευστές και εθελοντές της ζωής. Όλοι είχαν αυτό το «κάτι». Αυτή την ιδέα που σπάνια βρίσκεις να αξίζει να διαδοθεί. Αυτόν τον κοινό παρονομαστή που οδήγησε τον καθένα μας να πει, ναι, αξίζει να έρθει να τον ακούσουμε στο TEDxPatras 2016.

Δεκάδες παρουσιάσεις. Δεκάδες ονόματα. Εκατοντάδες τα συναισθήματα. Χιλιάδες οι σκέψεις που ακολουθούσαν την κάθε παρουσίαση. Μη μετρήσιμη η αξία της πληροφόρησης. Πολλοί θα πλήρωναν για μια τέτοια ημερίδα. Για αυτή την πολυποίκιλη, πολυσύνθετη, σχεδόν μαγική συνύπαρξη στο πανί της παρουσίασης τόσο και τόσων αξιόλογων μα συνάμα τόσο διαφορετικών προσωπικοτήτων. Εμείς «πληρώσαμε» με το να πρέπει να διαλέξουμε.

Φύγαμε εκείνο το απόγευμα και είχε πλέον νυχτώσει. Βγαίνοντας από την πόρτα του POS στη Γούναρη, η Πάτρα στολισμένη ετοιμαζόταν για ένα ακόμη Σαββατόβραδο. Αυτοκίνητα, πεζοί, ήχοι και μυρωδιές που πλέον δεν τα αποκρυπτογραφούσαμε με τον ίδιο τρόπο. Η γνώση μας είχε δώσει τη δύναμη. Τη δύναμη να πιστεύουμε ότι το βράδυ της 14ης του Μάη, μέσα σε ένα αυτοκίνητο από τα διερχόμενα της Γούναρη ή πεζός ανακαλύπτοντας την πόλη, μπορεί να βρίσκεται ένας από τους ομιλητές που σήμερα προτάθηκε για το TEDxPatras 2016. Και η ιδέα του θα έχει ήδη διαδοθεί…

Οι ομιλητές επιλέχθηκαν. Τα workshops σχεδιάστηκαν. Τα σκηνικά στήθηκαν. Η πόλη έχει ήδη αρχίσει να κινείται στους ρυθμούς του δεύτερου TEDxPatras!

 

Share this post