Χρηματοδοτήσεις και χρηματοοικονομική διαχείριση …υπό μεταμόρφωση.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου το TEDxPatras Simulcast Event επιστρέφει στα Σύχγρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη!
October 1, 2022
Artemis Baltoyanni
October 2, 2022

Χρηματοδοτήσεις και χρηματοοικονομική διαχείριση …υπό μεταμόρφωση.

Μεταμόρφωση λοιπόν! Και πώς να μη μεταμορφωθεί το κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον μετά από μία μεγάλη περίοδο λιτότητας, μία πανδημία, έναν πόλεμο, μία ενεργειακή κρίση…

Οι επιχειρήσεις με βάση τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους, οι πολίτες με βάση τις ανάγκες, τις ικανότητες και τα «θέλω» τους, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναπτύσσουν στρατηγικές για την ομαλή μετάβαση σε ένα περιβάλλον που «μεταμορφώνεται». Οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να ανταποκριθούν στο μεταβαλλόμενο αυτό περιβάλλον αναζητώντας χρηματοδότηση.

Γιατί υπάρχουν τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία; Τι εξυπηρετούν; Ποιος είναι ο σκοπός των χρηματοδοτήσεων; Τι μορφές μπορεί να έχουν; Τί σημαίνει ορθή οικονομική διαχείριση, πώς σχεδιάζεται και πώς υλοποιείται;

Ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα καινοτόμο πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων, νέων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών στηρίζει το TEDxPatras 2022 και σας προσκαλεί σε ένα επιδραστικό workshop επιχειρηματικότητας που έχει στόχο την κατανόηση όλων των παραπάνω ερωτημάτων. Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, θα αναδειχθεί η σημασία της ορθής αναζήτησης χρηματοδοτήσεων, του επιχειρηματικού σχεδιασμού και της σωστής οικονομικής διαχείρισης.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα εφαρμόσουν και τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στη υλοποιούμενη «μεταμόρφωση» μέσα από σενάρια και πληροφορίες που ίσως πλέον να μην είναι και τόσο φανταστικά….

Το workshop απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες που ξεκινούν την υλοποίηση μίας επιχειρηματικής ιδέας όσο και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες και σκοπός του είναι να προκύψει μία «αυτό-αξιολόγηση» για την αποτελεσματικότητα και την προσαρμοστικότητα που πρέπει να έχει κανείς στο σύγχρονο «επιχειρείν».

Ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρέχει πληθώρα εργαλείων και εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών δωρεάν (στα πλαίσια των κανόνων de minimis), σε οποιαδήποτε επιχείρηση δραστηριοποιείται εντός των ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

*Το workshop θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων με περιορισμένες θέσεις συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο ίδιο email που χρησιμοποίησαν για την κράτηση των θέσεών τους την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Share this post