Στο βιβλίο του “21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα”, ο ιστορικός Yuval Noah Harari, επισημαίνει πως η αλήθεια στις μέρες, ορίζεται από τα κορυφαία αποτελέσματα της αναζήτησης Google.
Πέρυσι, το άρθρο της δημοσιογράφου Karen Hao για τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, αποκαλύπτει μια συγκλονιστική πραγματικότητα · οι τεχνολογικοί οργανισμοί μπορεί να μην έχουν τον έλεγχο της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης τους ή τουλάχιστον να μην προωθούν μια τέτοια κουλτούρα, εάν αυτό εμποδίζει την ανάπτυξή τους ή τα κέρδη τους.
Ακόμη κι οι κυβερνητικές αρχές και οργανισμοί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτυγχάνουν να ελέγξουν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τους, γεγονός που οδηγεί σε άδικη αντιμετώπιση των πολιτών τους, κυρίως αυτών που είναι πιο ευάλωτοι.
Όλα αυτά, δεν αποτελούν έκπληξη, αν αναλογιστούμε τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα συστήματα, αντικατοπτρίζει την κουλτούρα των ίδιων των οργανισμών. Στο εργαστήριο της Code4Thought, θα ανακαλύψετε πόσο διάχυτη είναι η τεχνητή νοημοσύνη στις ζωές μας και κυρίως, τι μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε τους επακόλουθους κινδύνους.
Κύριοι στόχοι του εργαστηρίου αποτελούν:
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα δοθεί έμφαση στα παρακάτω:
*Το workshop θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων με περιορισμένες θέσεις συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο ίδιο email που χρησιμοποίησαν για την κράτηση των θέσεών τους την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.