«Από το TED στο TEDx, από την Καλιφόρνια στην Πάτρα, από το 1984 στο 2015»

Last Call for the Volunteer Team – TEDxPatras 2016
March 14, 2016
Και του χρόνου…!
March 19, 2016

«Από το TED στο TEDx, από την Καλιφόρνια στην Πάτρα, από το 1984 στο 2015»

Η συμμετοχή μας στο Forum Ανάπτυξης αποτέλεσε το πρώτο βήμα της επιστροφής της ομάδας μας δίνοντάς μας την ευκαιρία να διαδώσουμε σε ολόκληρη την πόλη την ιδέα του TEDxPatras.

«Από το TED στο TEDx, από την Καλιφόρνια στην Πάτρα, από το 1984 στο 2015»

Στο 18ο πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου 2015, συμμετείχε το TEDxPatras με ένα διαδραστικό περίπτερο, καθώς και με μία ωριαία εκδήλωση στο «Ελεύθερο Βήμα» του συνεδρίου, με τίτλο: «Διαδρομές προόδου για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν (Από το TED στο TEDx, από την Καλιφόρνια στην Πάτρα, από το 1984 στο 2015)».

Από το περίπτερο του TEDxPatras πέρασε πλήθος επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τον παγκόσμιο θεσμό και την τοπική διοργάνωση, παρακολουθώντας σχετικά βίντεο, συνομιλώντας με τα μέλη της ομάδας και συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό «παιχνίδι», που στόχο είχε τη συγκέντρωση ιδεών σχετικών με την έννοια του εθελοντισμού, την πόλη της Πάτρας και με σημαντικές προσωπικότητες που θα θέλαμε να απολαύσουμε στη σκηνή του TEDxPatras!

Στην εκδήλωση που ακολούθησε μίλησαν οκτώ από τους συντελεστές του TEDxPatras 2015. Ο καθένας από τη σκοπιά του ιδιαίτερου ρόλου του μοιράστηκε μαζί μας τη μοναδική εμπειρία που βίωσε ταξιδεύοντας στη θάλασσα των φωνών του TEDxPatras 2015.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η δήλωση του παρουσιαστή του TEDxPatras 2015, Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος αναφερόμενος στα μέλη της ομάδας μας, είπε: «Αυτά τα παιδιά με δέχτηκαν με αγάπη. Κατάλαβαν το τρακ μου και κατάφεραν να μου δώσουν θάρρος. Η επαγγελματικότητά τους και η αγάπη για αυτό που έκαναν μου δημιούργησαν την αίσθηση ότι είχα μια ασπίδα ασφαλείας. Το εγχείρημα αποδείχτηκε για μένα συναρπαστικό».

Την αξία της συνεργασίας και της ομαδικής δημιουργίας εξήρε η Έλενα Χρονοπούλου μιλώντας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του TEDxPatras 2015, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση της Θεοδώρας Νικολοπούλου, υπεύθυνης του γραφείου τύπου της εταιρίας Wind, που επί σειρά ετών υποστηρίζει τις διοργανώσεις TEDx. «Η ενασχόληση με τον θαυμαστό κόσμο του TED μας μετατρέπει από απλούς θεατές σε ενεργούς συμμετέχοντες στην διάδοση, την εφαρμογή και την ανανέωση», δήλωσε η κα Νικολοπούλου.

Αμέσως μετά ακούστηκε η φωνή του εθελοντή, Δημήτρη Κουνιάκη, που, εκπροσωπώντας το σύνολο των εθελοντών ανέδειξε τη σημασία των διοργανώσεων TED ως πυρήνων προβολής και διάδοσης καινοτόμων ιδεών!

Ο ομιλητής Σπύρος Ζαφειρόπουλος υπογράμμισε το χρέος των ομιλητών όχι μόνο να μεταδώσουν μια ιδέα, αλλά και να εμπνεύσουν τον κόσμο. Και φαίνεται πως οι ομιλητές του TEDxPatras 2015 κατάφεραν να εμπνεύσουν το κοινό τους «μιλώντας και γελώντας με τα μάτια τους», όπως μοιράστηκε μαζί μας ένας θεατής του περσινού event, ο Τρύφωνας Παπαδόπουλος.

Η αυλαία της εκδήλωσης έπεσε με τα εξής λόγια του συνιδρυτή του TEDxPatras, Γιάννη Αλτανόπουλου: «Βασικός στόχος ήταν να φέρουμε μαζί μας ανθρώπους από τους χώρους της τεχνολογίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και γενικότερα από όλα τα πεδία ενδιαφέροντος, προκειμένου να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε καινούργιες ιδέες, ιδέες που αξίζει να διαδοθούν».

Το «Νόστιμον ἦμαρ» ορίστηκε για το Σάββατο 14 Μαΐου 2016! Θα είμαστε όλοι εκεί για να δώσουμε σε καινοτόμες ιδέες τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο!

Share this post